seksualiteit intimiteit relatietherapie relatieproblemen relatietherapeut relatiecoaching

Seksualiteit en intimiteit

Wat zijn jouw behoeften aan seksualiteit en intimiteit? Hoe communiceer je deze met je partner en hoe ga je ermee om als jullie behoeften verschillen? Het is niet altijd gemakkelijk om over deze onderwerpen te praten met elkaar met elkaar en vaak spelen hierbij gevoelens van schaamte. Binnen een relatie hebben de partners nu eenmaal te maken met verschillen in behoeften maar ook met verschillen in normen en waarden. Schuldgevoelens, een gevoel van gemis, tekortschieten, afgewezen worden, en teleurstelling zijn herkenbaar bij dit thema.

Mannen gaan over het algemeen anders om met seksualiteit dan vrouwen. Seks maakt het voor een man gemakkelijker om zich emotioneel te verbinden terwijl een vrouw eerst emotioneel verbonden wil zijn voordat zij aan seks toe is.

Als relatietherapeuten dragen wij zorg voor een veilige omgeving zodat u en uw partner over deze onderwerpen kunnen gaan leren praten. Het praten over seksualiteit is intiem omdat je iets wezenlijks van jezelf deelt met de ander. Met respect voor uw grenzen zullen wij met u werken aan het herstellen van deze intimiteit.

Seksualiteit en intimiteit

About "Helmut Moelands"

Mijn hart ligt bij het werken met mensen en van nature ben ik ge├»nteresseerd in dat wat hen bezig houdt. Als gestalttherapeut is het contact met mijn cli├źnten dan ook hetgeen wat me motiveert en enthousiasmeert. De wijze waarop elk mens het beste van zijn leven probeert te maken kan me raken en ontroeren en hierin herken ik ook mijn eigen zoeken. Mijn werkwijze kenmerkt zich door vriendelijkheid, humor en aanvaarding van de persoon zoals hij is. Ik vind dit belangrijk want pas vanuit deze veiligheid kan het werk ook doelgericht, doortastend en soms ook confronterend zijn.