NBGT, relatietherapie relatieproblemen relatietherapeut relatiecoaching

NBGT Vergoedingen

Helmut en Annet zijn beiden aangesloten bij de NBGT, de Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalttherapeuten. De NBGT bewaakt en bevordert de kwaliteit en deskundigheid van aangesloten therapeuten. Gestalttherapie is in veel landen een reguliere vorm van psychotherapie maar wordt in Nederland nog beschouwd als een alternatief/complementaire geneeswijze. De Nederlandse overheid heeft nog geen vaste kwaliteitseisen voor Gestalttherapeuten en daarom heeft de NBGT zelf kwaliteitseisen vastgesteld zodat cliënten en ziektekostenverzekeraars weten waar ze aan toe zijn als ze te maken hebben met een Gestalttherapeut die bij de NBGT is aangesloten. De NBGT is lid van de EAGT en de RBCZ.

Klik hier voor het vergoedingenoverzicht op de NBGT-website.

Let op: Zorgverzekeraars veranderen hun voorwaarden zonder ons daarvan op de hoogte te stellen. Ondanks de grote zorg die onze beroepsverenigingen besteden aan het actueel houden van dit overzicht, kunnen er geen rechten aan ontleent worden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden géén relatietherapie en informeer hierover altijd zelf vooraf bij uw zorgverzekeraar.

Over "Helmut Moelands"

Mijn hart ligt bij het werken met mensen en van nature ben ik geïnteresseerd in dat wat hen bezig houdt. Als psychotherapeut is het contact met mijn cliënten dan ook hetgeen wat me motiveert en enthousiasmeert. De wijze waarop elk mens het beste van zijn leven probeert te maken kan me raken en ontroeren en hierin herken ik ook mijn eigen zoeken. Mijn werkwijze kenmerkt zich door vriendelijkheid, humor en aanvaarding van de persoon zoals hij is. Ik vind dit belangrijk want pas vanuit deze veiligheid kan het werk ook doelgericht, doortastend en soms ook confronterend zijn.

No Comments

Comments are closed.