ruzie, relatietherapie relatieproblemen relatietherapeut relatiecoaching

Ruzie, irritaties en boosheid in je relatie

Ruzie maken is een belangrijke vaardigheid in een relatie. Het maakt namelijk grenzen en verschillen duidelijk. Ruzies hebben vaak het effect dat er weer een nieuwe balans wordt gevonden. Als dit echter niet het geval is en ze alleen nog maar leiden tot onderlinge afstand, irritatie  en nog meer ruzie, is het goed om dit samen eens uit te zoeken.

  • Waar ben je eigenlijk boos om? Soms is er een strijd aan de gang en wordt er ruzie gemaakt over simpele dingen terwijl de echte, wezenlijke pijnpunten niet besproken worden met elkaar.
  • Soms spelen er ergernissen maar wat maakt nu dat de ander jou zo irriteert?
  • Waar verschillen jij en je partner in en hoe gaan jullie met dat verschil om? Wil je de ander overtuigen, haak je af of mag het verschil er zijn?
  • Ruzie maken kan ook een manier van doen geworden zijn. Een ingesleten patroon van contact met elkaar. Welke functie heeft dit ruziën met elkaar en wat zou er gebeuren als je ermee zou stoppen?
  • Ruzie vanuit onmacht kan leiden tot agressie. Agressie kent vele vormen zoals negeren en kleineren,  schelden, dreigen en fysiek geweld.

Het hoopvolle aan ruzie is dat je in elk geval betrokken bent bij de situatie. Als het je niets zou interesseren, zou je je schouders ophalen.

Ruzie, irritaties en boosheid in je relatie

About "Helmut Moelands"

Mijn hart ligt bij het werken met mensen en van nature ben ik geïnteresseerd in dat wat hen bezig houdt. Als gestalttherapeut is het contact met mijn cliënten dan ook hetgeen wat me motiveert en enthousiasmeert. De wijze waarop elk mens het beste van zijn leven probeert te maken kan me raken en ontroeren en hierin herken ik ook mijn eigen zoeken. Mijn werkwijze kenmerkt zich door vriendelijkheid, humor en aanvaarding van de persoon zoals hij is. Ik vind dit belangrijk want pas vanuit deze veiligheid kan het werk ook doelgericht, doortastend en soms ook confronterend zijn.