Helmut en Annet Moelands

member-image

Annet Moelands-Aarts

Zichtbaar worden, brengt contact

Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik gefascineerd ben door de mens achter de mens. Wat beweegt mensen, waar word je gelukkig van. Waar word je door geraakt en hoe ga je daar dan mee om? Ik ben een emotioneel en gevoelig mens en dit is mijn kracht. In de therapie gebruik ik deze kant van mij om met de cliënt mee te voelen.

member-image

Helmut Moelands

Acceptatie is de sleutel tot verandering

Mijn hart ligt bij het werken met mensen en van nature ben ik geïnteresseerd in dat wat hen bezig houdt. Als gestalttherapeut is het contact met mijn cliënten dan ook hetgeen wat me motiveert en enthousiasmeert. De wijze waarop elk mens het beste van zijn leven probeert te maken kan me raken en ontroeren en hierin herken ik ook mijn eigen zoeken. Mijn werkwijze kenmerkt zich door vriendelijkheid, humor en aanvaarding van de persoon zoals hij is. Ik vind dit belangrijk want pas vanuit deze veiligheid kan het werk ook doelgericht, doortastend en soms ook confronterend zijn.

Lees verder over Annet...
Registraties en opleidingen...
Lees verder over Helmut...
Registraties en opleidingen...
Ik geloof dat ieder mens in essentie volmaakt is en alles aanwezig is om tot volle bloei te komen. Men hoeft vaak enkel maar even liefdevol aangeraakt te worden om weer tot bewustzijn te komen. – Annet Moelands-Aarts Wij kunnen ons alleen maar gelukkig voelen omdat we ook gevoelens van ongeluk kennen. Natuurlijk willen we alleen het geluk en proberen we in eerste instantie ons ongeluk niet te voelen. Maar het is juist deze vermijding, dit gevoelloos maken, wat ervoor zorgt dat we ook steeds minder van het geluk kunnen proeven. Een gezond mens is daarom hij die het kan verdragen om perioden van geluk en ongeluk te hebben en van daaruit keuzes kan maken die goed voor hem zijn. – Helmut Moelands