EFT bij Relatietherapie Breda

In deze video beschrijft Sue Johnson heel mooi de basisbeginselen van EFT (Emotionally Focused Therapy). Een methode van werken met koppels die wij onder andere gebruiken in de relatietherapie.

EFT gebruikt de hechtingstheorie als uitgangspunt. Een veilige hechting tussen partners betekent dat je zeker bent dat je bij elkaar terecht kunt. Dat de ander je goed en leuk vind zoals je bent en dat je kwetsbaar kunt zijn. Je durft om troost, bescherming, ondersteuning en warmte te vragen omdat je partner je dit ook wilt geven. Lees hierover meer in het artikel hechtingsbehoeften en relaties.

About "Helmut Moelands"

Mijn hart ligt bij het werken met mensen en van nature ben ik ge├»nteresseerd in dat wat hen bezig houdt. Als gestalttherapeut is het contact met mijn cli├źnten dan ook hetgeen wat me motiveert en enthousiasmeert. De wijze waarop elk mens het beste van zijn leven probeert te maken kan me raken en ontroeren en hierin herken ik ook mijn eigen zoeken. Mijn werkwijze kenmerkt zich door vriendelijkheid, humor en aanvaarding van de persoon zoals hij is. Ik vind dit belangrijk want pas vanuit deze veiligheid kan het werk ook doelgericht, doortastend en soms ook confronterend zijn.